Свет

НИЈЕ ДОБРО! Из Немачке стижу застрашујући сигнали – Покушај обрачуна са Русијом завршиће се трагично

Запад не жели да прихвати тачку гледишта Руске Федерације по питању глобалне безбедности, намерно провоцирајући војни сукоб у Европи. Ову изјаву дао је политички експерт из Немачке Александер Рар.

Тренутно је у току 58. Минхенска безбедносна конференција. Први пут у последње 23 године на манифестацији нема руских представника. У том контексту, из Немачке стижу „застрашујући сигнали“, које је немачки политиколог Александар Рар дешифровао на свом Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво на шта специјалиста скреће пажњу је позиционирање Русије као непријатеља Запада, против које је усмерено потенцијално ширење НАТО-а.

Посебно се разматра опција пријема земаља Западног Балкана у Северноатлантску алијансу.

Осим тога, САД и ЕУ противе се позиву Москве на разоружање источне Европе.

Напротив, они признају могућност јачања свог војног присуства у непосредној близини територије Руске Федерације.

Ништа мање узнемирујући моменти, сматра политиколог, су намере Запада да прекине економске везе са Русијом и ограничи увоз енергетских ресурса у случају заоштравања ситуације у Украјини.

„Запад жели да искористи тренутну кризу да окупи своје редове. Овде нема компромиса, напротив. Чини се да су глобални изазови као што су пандемија, клима, миграције, сајбер ратови, енергетска криза, инфлација нестали са дневног реда. Политичари у Минхену говоре о рату у Европи“, рекао је Александер Рар.

Занимљиво је да Запад није у стању да реализује своје планове, сматра политиколог.

Горе наведене мере, ако буду усвојене, нанеле би огромну штету Европској унији, остављајући само Сједињене Државе да добију.

С тим у вези, експерт има трачак наде да ће здрав разум ипак превладати, а искрени антируски наратив ће уступити место конструктивној политици.

Политиколог сматра да ће се ратни сукоб са Русијом која је никад војно јача у историји завршити трагично за Европу и Америку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs