Русија

Шокантне тврдње! Да ли ће Русија укључити НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ у рату са Украјином? ПУТИН СПРЕМАН ДА ИДЕ ДО КРАЈА, САД НЕМА НАЗАД!

Руска војска рано јутрос кренула је у акцију и напала Украјину.

Акција је почела рано јутрос у 3:50 по средње европскомвремену, када је руски председник објавио напад на Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проф. др Илија Кајтез са Факултета за међународну политику у изјави за Курир телевизију објаснио је Путинов потез.

– Ми практично присуствујемо једној новој историјској датости, долази до кулминације сукобљавања униполарног света који и надирања мултиполарног света и та се битка одвија на територији Украјине. Могуће је објаснити поступак Путина са знањем да Запад не жели ни на који начин да уважи оправдане страхове и зебње Руске федерације за своју недељиву безбедност. Из разговора који је он имао са Бајденом, НАТО и ЕУ Русија је схватила да процес који Запад жели да наметне иде својим током и да то не гарантује безбедност, зато је Русија одлучила на један војни, екстремно опасан начин реши. Схватили су да ће НАТО да се шири до руских граница. Путин је рекао да је њима свеједно да ли ће то бити за пола године или 5 година. Инсталирање НАТО система у Украјини што би подразумевали да би витални интереси Русије били угрожени. Ради се о егзистенцијалном страху Руске федерације – рекао је Кајтез.

Сматра и да ће Русија можда применити нуклеарна оружја јер је, како Кајтез каже, Путин спреман да иде „до краја“.

– У наредном периоду, имајући у виду како је до сада реаговао Путин, он је спреман да иде до краја. То у преводу значи да нема назад, нема повратка, Украјина ће на неки начин да пристане на преговоре са отцепљеним руским републикама. Мора да дође до реконструкције неонацистичког система, Украјина ће морати сама са собом да расчисти. Уколико настави са екстремизмом, Русија ће ићи до краја и можемо очекивати жестоке сукобе. Путин је спреман да најоштрије реагује, Руска федерација би можда применила и нуклеарна оружја. Ми присуствујемо историјском догађају – рекао је Кајтез за Курир телевизију.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс