Регион

СРПСКА ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА: МУП чешља ОВАЈ град, након дојаве да се ту налази Матеј

Фото: Инстаграм принтскрин

О несталом Перишу по први пут се огласио и администратор групе “Нестали Матеј Периш”

Српска полиција интезивно ради на случају Сплићанина Матеја Периша, младића из Сплита који је нестао у новогодишњој ноћи у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како медији сазнају од поузданог извора из полиције, након што су се у медијима појавиле информације да је нестали Сплићанин виђен у Новом Саду, МУП је кренуо са додатним проверама како би овај случај који месецима тресе Србију био бар за корак ближ епилогу.

– Урађене су све додатне провере. Прегледани су подаци са надзорних камера, све је преконтролисано… Проверен је и цео систем пријава – каже извор и открива да је установљено је да је старији суграђанин поднео пријаву да је приметио особу која подсећа на Метеја.

– Такође, и једна грађанка је пријавила да је наводно видела Матеја. МУП све проверава и наставља интезивно да ради на случају – каже извор.

Подсетимо, о несталом Перишу по први пут се огласио и администратор групе “Нестали Матеј Периш” и вибер групе “Правда за Матеја Периша”, Марко Маркановић.

Он је, између осталог говорио и о лажним дојавама, као и о људима који објављују фотошопиране снимке и фотографије Матеја Периша и тако праве пометњу и ометају истрагу.

Марко тврди да су његови Инстаграм и Вибер профили једини који избацују валидне инфромације, као и да је он у сталном контакту са Ненадом Перишом, а каже и да неретко стижу претње на профил.

– Претње обично долазе мени који водим тај профил, то Ненаду и не јављам, не желим да сметам човеку. Ако ми тај дан дође 10 претњи, тај мобилни однесем у полицију и они реагују. Полииција сваку дојаву провери, лажне дојаве су ту да се скрене са истраге. Долазиле су дојаве да је Матеј виђен у Новом Саду, Београду, ниједна дојава није била тачна – каже Маркановић.

Извор: Република