Србија

ЖАРКО ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ УБИО БЛЕКИЈА: Разлог убиства уличног свирача из Новог Сада је језив

Жарко Р. (21), осумњичени за убиство уличног свирача Кристијана Костића (61) из Новог Сада, ухапшен је, а полицији је отркио разлоге због чега је урадио ово ужасно дело.

– Тражио сам му паре. Он ми је дао 390 динара и рекао да је само то наводно имао. Пукао ме бес. Почео сам свесно да га ударам – испричао је безосећајно припадницима Министарства унутрашњих послова Жарко Р. (21) из Жабља, осумињен за пребијање насмрт уличног свирача Кристијана Костића, познатијег под надимком Блеки (61) из Новог Сада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Косовској улици, у јутарњим часовима, Жарко Р. је зауставио Костића који је пролазио поред њега, тражећи му новац, а незадовољан количином новца који му је дао, изнервирани младић насрнуо је на њега и претугао га до смрти.

– Костић и осумњичени су пре злочина били у истом локалу. Блеки је ту био са својим друштвом, а Жарко, колико знам, сам је седео и пио. Малтретирао је госте, прилазећи им да их гњави, прича, а успут и да тражи који динар. У једном моменту пришао је и убијеном, не знам шта му је рекао, али убрзо се склонио од њега – наводи један од очевидаца несрећног догађаја.

Претпоставља се да је настрдали Кристијан кренуо да заузме уобичајено место на којем је свирао.

Новосадска криминалистичка полиција је брзом реакцијом привела Жарка Р. Он је без опирања, веома смирено испричао инспекторима шта је урадио.

– Када сам кренуо из локала, недалеко одатле видео сам тог човека. Пришао сам му и питао да ми да који динар. Хтео је да ме понизи, као има само 390 динара. Прво сам му узео те паре, а онда тражио још. Тврдио је да нема. Једноставно из хира сам почео да га тучем. Пао је , и онда сам га ударао рукама и ногама – изјавио је он.

Извор је за Блиц говори како је Жарко побегао са лица места, видевши крв и да се Костић не помера.

– Несрећног човека нашли су случајни пролазници, који су одмах позвали Хитну помоћ. Човек је давао још знаке живота, али нажалост, преминуо је у Ургентном центру.

Извор: Блиц