Свет

ЈЕЗИВО! Бајден открио све: Прети нам ДЕЦЕНИЈСКИ рат!

Фото: Јутјуб

Председник Џо Бајден, обраћајући се окупљенима испред краљевског замка у Варшави, послао је у суботу поруку савезницима САД и украјинском народу, рекавши „стојимо уз вас“

Бајден је говорио док је складиште горива у украјинском граду Лавову на западу било у пламену након што су руски пројектили погодили објекат у суботу. Председник је обавештен о нападу пре него што је одржао говор, пренео је ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Имамо свету обавезу да бранимо сваки педаљ територије НАТО-а“, рекао је Бајден и додао да руске акције у Украјини прете да донесу „деценијски рат“.

„Немојте ни помишљати да пређете на један инч територије НАТО-а“, Бајден је такође навео да је руски председник Владимир Путин крив за сукоб у источној Европи, назвавши га „стратешким неуспехом“.

„Брзи и кажњавајући трошкови су једина ствар која ће навести Русију да промени курс“, рекао је Бајден, мислећи на економске санкције.

„Ви, руски народ, нисте наш непријатељ. Бајден је додао да западни савезници морају да се „очврсну” за „дугу борбу која је пред нама” у рату Русије са Украјином.

„У овој борби морамо да будемо бистрих очију“, рекао је Бајден.

„Ова битка неће бити добијена ни данима, ни месецима. Морамо да се припремимо за дугу борбу која је пред нама.”

Бајден је свој говор започео позивањем на речи папе Јована Павла II, првог понтифика изабраног из Пољске.

„Не плашите се“, рекао је Бајден, цитирајући речи Карола Војтиле, који је изабран за папу 1978. и био је први неиталијански папа од Адријана VI у 16. веку.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке