Свет

Министарство спољних послова Кине послало важну поруку Србији

Поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, НАТО је одржао специјални самит на коме се разговарало о украјинском питању.

Да ли су Сједињене Државе и земље НАТО-а размишљале о основним узроцима украјинске кризе? Какву одговорност за ово треба да сносе САД и НАТО? – упитао је портпарол кинеског МСП Ванг Венбин

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, да агресију НАТО-а неће заборавити ни српски народ, ни кинески народ, ни људи широм света.

Поводом обележавања 23. годишњице НАТО бомбардовања СР Југославије, НАТО је одржао специјални самит на коме се разговарало о украјинском питању. Да ли су Сједињене Државе и земље НАТО-а размишљале о основним узроцима украјинске кризе? Какву одговорност за ово треба да сносе САД и НАТО? – упитао је Ванг, преноси Међународни кинески радио (ЦРИ).

Он је оценио да „Сједињене Државе и НАТО немају ни право, ни квалификације да се представљају као судије док не размисле о злочинима које су починили над народом Србије, Ирака, Авганистана и других земаља“.

– Као производ Хладног рата, НАТО је живео за рат и никада није и никада неће допринети безбедности и миру у свету. Људи који истински воле мир и који су посвећени промовисању мира, супротставиће се даљем ширењу НАТО-а – рекао је портпарол Министарства спољних послова Кине.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com