Свет

НАТО У НЕВЕРИЦИ! Стигло упозорење: Запад је погрешно проценио ситуацију, санкције неће наштетити Русији

ЗАПАДНЕ земље уводе санкције Русији, јер је погрешно сматрају економски слабом, пише издање „Дојче виртшафтс нахрихтен“, позивајући се на аналитичара компаније „Голдмани Холдинг“.

-Руска економија је у релативно здравом и стабилном стању. Порез на доходак је 13 одсто, регулација пословања ниска, дуг јавног сектора износи мање од 20 одсто, напомиње експерт компаније „Голдмани Холдинг“, а преноси „Дојче виртшафтс нахрихтен“ .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичар такође подсећа да је Русија још 2014. године диверзификовала своје финансијске резерве, смањивши њихову количину у доларима и повећавши удео у еврима, јуанима и злату.

Осам година касније, вредност злата у доларима и еврима порасла је за 60, односно 73 одсто, што је по мишљењу аналитичара, показало делотворност одлука Централне банке Русије.

Он је уверен да би санкције које су уведене Русији могле имати супротан ефекат који би проузроковао пад евра, док би замрзавање руских актива могло негативно да утиче на европске банке.

Ако цене гаса и нафте наставе да расту, могуће је да ће систем централних банака Еврозоне морати да спасава европске банке, претпоставља стручњак.

 

Извор: rs.sputniknews.com