Србија

ОГЛАСИО СЕ НЕНАД ПЕРИШ: Све камере су проверене, идентификовани су

Ненад Периш, отац несталог Матеја (27), недавно се вратио у родни Сплит како би био са својом породицом. Он истиче да иако је у родном Сплиту, свакодневно се чује са полицијом и добија информације о потрази за његовим сином. Наводи да се проверавају све дојаве које пристижу.

„Проверавају се све дојаве, полиција је направила опсервацију, испитан је јако велики број људи, сви таксисти, обезбеђење.. Све се провера, речено ми је да се врше претрага копна и реке“, каже Периш и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Све камере су проверене. Мислим да је највећи проблем што нема камера помоћу којих би се видело ко је ушао и изашао из тог дела. Зато и не може да се тврди да Матеј није напустио тај део, иако не постоје камере на којима је уснимљен како одлази са тог места код ресторана Саванове“, прича Периш.

Матејев отац истиче и да би само желео да пронађе сина.

„Има пуно дојава и апелујем на људе уколико имају било какву информацију, да се јаве. Опет кажем, макар и анонимно, само да је реч о информацијама које би заиста могле да помогну“, каже Матејев отац.

Међу особама које би могле да имају неких информација о вечери када је Сплићанин последњи пут виђен је и пар који је трчао Травничком улицом, односно истом улицом којом је Периш нешто пре њих трчао, а када су га уснимиле надзорне камере.

„Идентификовани су и испитани сви који би могли да допринесу. Не знам да ли је то двоје, који трче, испитано, немам такво сазнање“, каже Периш.

Иначе, након несталог Матеја, истом улицом, само у контрасмеру, од аутоперионице ка Геозаводу, трче младић сличног изгледа, у мајици кратких рукава али са црним патикама белог ђона, и девојка обучена у нешто налик белој јакни, бунди или џемперу.

Подсетимо, Сплићанин Матеј Периш нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду. Младић је уочи Нове године са друштвом дошао у Београду, у намери да се проведу. Они су кобне вечери најпре били на вечери, а потом су изашли у клуб „Готик“ у Бетон хали. У једном тренутку, младић је из непознатих разлога изашао из клуба, а потом су га надзорне камере неколико локала уснимиле како трчи улицама, зауставља такси, а потом се спушта степеницама код ресторана „Саванова“, које воде ка реци Сави.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Нова