Регион

Ухапшен бивши премијер (ВИДЕО)

Бивши премијер Бугарске Бојко Борисов приведен је током специјалне операције бугарске полиције због злоупотребе средстава ЕУ, преносе бугарски медији.

Приведени су, како се наводи, и бивши министар финансија Владислав Горанов, бивша шефица одбора за буџет Менда Стојанова и бивша шефица службе за информисање владе Севдалина Арнаудова, преносе Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштио бугарски МУП, тренутно се обављају претреси на више локација у оквиру исте акције.

Да се Борисов налази у притвору потврдио је и тамошњи МУП, преносе бугарски медији.

„У току је обимна операција у вези са 120 предмета Европског тужилаштва у Бугарској. На многим адресама се врше претреси и заплене. Тренутно су у притвору Бојко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стојанова и Севдалина Арнаудова. Акције се настављају. „, стоји у кратком саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Бугарски актуелни премијер Кирил Петков написао је на свом Фејсбук налогу да „нико није изнад закона“.

Борисов, лидер ГЕРБ-а и остали функционери, приведени су у вези са „120 сигнала (случајева) о малверзацијама у Бугарској“ које је објавила главна европска тужитељка Лаура Ковеши.

Испред куће Бојка Борисова окупили су се чланови његове партије.

Из његове партије међутим негирали су да је Борисов приведен.

„Борисов није приведен и тренутно се претреса његова кућа. Десет полицајаца налази се у његовој кући“, изјавио је Никола Николов из ГЕРБ-а.

Борисов је три пута био на челу бугарске владе – од 2009. до 2013, потом од 2014. до 2017. и најзад од 2017. до 2021. године и други је премијер са најдужим стажом шефа владе.

Извор: Курир.рс / Дневник.бг

Ознаке