Издвајамо Србија

КЉУЧНИ СВЕДОК КОЈИ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ВИДЕО ЈЕЛЕНУ ЖИВУ?! „Мушкарац је имао маскирне панталоне, а жена ишла иза њега“

Фото: Јутјуб

Милан Радић, бициклиста који је 2. априла 2016. у 17 сати пролазио насипом у Борчи и видео мушкарца и жену како се спуштају ка каналу, кључни је сведок тужилаштва које води истрагу против Зорана Марјановића (40), осумњиченог да је тог дана убио своју супругу, певачицу „Гранда“ Јелену Марјановић (33).

Управо је овај сведок особа која је можда последња видела живу Јелену Марјановић и то само пет минута пре њеног бруталног убиства! Да је Радић изузетно важан сведок, говори и то што је Апелациони суд, који је прошле године по други пут укинуо оптужницу против Зоран Марјановића и наложио њену допуну, изричито тражио да се ураде додатна просторна и временска вештачења телефона бициклисте Милана Радића. Та вештачења су у току.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Она би морала да покажу да ли је бициклиста кобног дана у критично време видео Зорана и Јелену како се спуштају с насипа ка каналу. Уколико базне станице и видео-снимци с куће породице Јаховић покажу да је бициклиста 2. априла 2016. у пет сати по подне био на истом месту као и Марјановићи, онда неће бити сумње да је он заиста тада видео Јелену и Зорана, и то непосредно пре Јелениног бруталног убиства, за које тужилаштво терети њеног мужа – објашњава извор из истраге и додаје да се у оптужници наводи да је певачица убијена између 16.47 и 17.10 сати.

Фото: Јутјуб

Подсетимо, бициклиста је након хапшења Зорана Марјановића саслушан у тужилаштву, а његов исказ испоставио се као веома битан у истрази јер обара тврдње Марјановића да никада није силазио с насипа по коме је Јелена трчала.

– Кретао сам се бициклом асфалтним путем, који је паралелан с насипом по коме је Јелена трчала. С моје леве стране налазио се насип на који сам имао јасан поглед. На једној трећини раздаљине од рампе шљункара, гледано ка Црвенки, уочио сам мушкарца и жену како се спуштају низ овај насип. Мушкарац је на себи имао тамније маскирне панталоне и црну јакну средње дужине. Иза њега је ишла жена, која је силазила с бока. Била је обучена у тренерку. Имала је тамнију косу, средње дужине, до испод плећке. Њих двоје су се налазили на метар и по до два једно иза другог – посведочио је бициклиста.

Он је нагласио да не може да тврди да су ти мушкарац и жена Зоран и Јелена, али тужилаштво сматра да је бициклиста видео њих двоје.

– Бициклиста је још рекао да осим мушкарца и жене није видео никог другог, па ни дете. Међутим, кад се узму у обзир налаз и мишљење вештака који је анализирао снимке с камера куће Јаховића и аутобуса 104, произлази да се бициклиста на месту где је могао да угледа човека и жену налазио у 17.00 сати, из чега несумњиво произлази да је угледао Зорана и Јелену, и то непосредно пре поновног укључења Зорановог мобилног телефона у 17.04 и Јелениног уласка у последњу базну станицу у којој се њен телефон налазио у 16.56, што је све било непосредно пре њеног убиства, из чега јасно проистиче да су се у близини места на ком је пронађен леш налазили само Јелена и Зоран – каже извор из тужилаштва.

Подсетимо, Зоран Марјановић био је ухапшен у септембру 2017. године због сумње да је брутално убио супругу. Он је после 10 месеци пуштен из притвора да се у даљем току поступка брани са слободе, а оптужница којом га Више тужилаштво терети за тешко убиство два пута је враћана на допуну.

Још се чека на додатне доказе

У овом тренутку тужилаштво чека налаз о старости биолошког трага Јелене Марјановић на задњем седишту њеног аутомобила „мерцедес“, додатно телекомуникационо вештачење мобилног телефона Зорана Марјановића, као и просторно и временско вештачење телефона бициклисте.

– Вештачење бриса узетог са огреботине на Зорановој руци недавно је стигло у тужилаштво и показало да на Зорановој рани нема Јелениног ДНК трага, што иде наруку Зорановој одбрани јер указује на то да га Јелена није огребала у самоодбрани – каже извор из истраге.

Нисам силазио с насипа

Сведочење бициклисте тужилаштво сматра кључним јер је Зоран Марјановић у својим изјавама тврдио да се „ниједног тренутка није спуштао с насипа и да се ниједног тренутка није одвајао од ћерке Јане“.

– Тога дана смо били заједно на почетку насипа Јелена, Јана и ја. Јелена је отишла да трчи, ту су били бројни сведоци који су нас видели и који су видели како је Јелена сама отишла на насип да трчи тако што се попела и кренула у правцу друге рампе. Ја сам остао с Јаном, и после 15 до 20 минута такође смо се попели на насип и кренули у лагану шетњу – рекао је Зоран.

 

 

Извор: Курир/srbijadanas.com