Свет

ЗАПАД У ШОКУ! Ескалација ситуације око Украјине резултираће неочекиваним последицама по САД

Покушаји снажног економског притиска на Руску Федерацију у позадини специјалне операције у Украјини направиће непредвиђене последице на рачун Сједињених Држава.

Депутат Државне думе Вјачеслав Никонов дошао је до овог закључка након анализе одлуке Вашингтона да уведе нове санкције Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никонов је на Првом каналу детаљно говорио о ставу америчких власти, а објаснио је и зашто ће напета ситуација око Украјине довести до неочекиваних последица по САД.

Вјачеслав Никонов је пре свега скренуо пажњу на то да ће се Запад, покушавајући да „казни” Русију због покретања специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, суочити са одређеним геополитичким потешкоћама.

Тако ће заоштравање украјинске кризе заправо постати катализатор опасних међународних процеса, што указује на скори разлаз између САД и колективног Запада.

Према речима посланика, напета ситуација око Украјине резултираће неочекиваним последицама по САД. Вашингтон не схвата да више није у стању да утиче на велике међународне догађаје без икакве штете по себе.

Тако се свако мешање у послове других земаља претвара у сопствене проблеме за америчку државу.

„Заправо, Запад је и монолитан и није. Он није монолитна чак ни унутар Сједињених Држава. Сада ћемо видети како ће тренутна ситуација поделити америчко друштво. Доћи ће до сукоба између републиканаца и демократа“, објаснио је Никонов.

Политичар је изразио уверење да је мало вероватно да ће САД моћи да држе ситуацију у својим рукама, пошто више нису у стању да контролишу ситуацију у међународној арени.

Сваки покушај Вашингтона да се меша у међународне догађаје биће фатална грешка за Американце.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs