Русија

Хитно се огласила Захарова: НАТО је у рату са Русијом – Док не завршимо посао нећемо стати…

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова је, коментаришући састанак Савета НАТО-а на нивоу шефова министарстава, рекла да је алијанса заправо у рату са Русијом, али то ради рукама Украјина.

НАТО подржава веру кијевског режима у некажњивост ратних злочина и окрутност према цивилима не само у Донбасу, већ и широм Украјине, нагласила је Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алијанса разметљиво пориче своје учешће у конфронтацији са Русијом, али пружа војну помоћ Украјини, не кријући своје мотиве. Управо је на седници Савета НАТО-а са поносом саопштено да се украјинске снаге безбедности последњих осам година обучавају под руководством страних инструктора.

Није се скривала ни чињеница испорука наоружања Украјини последњих година. Углавном, све је учињено да се Украјина подстакне да реши проблем југоистока силом оружја, подсетила је Марија Захарова.

А сада алијанса, снабдевајући Украјину оружјем, једноставно продужава сукоб. Иако је сасвим очигледно да се НАТО „већ дуже време бори на страни и рукама Украјине – против Русије“, представник руског МИП-а је ставио тачку на то.

Оно што је Марија Захарова рекла још једном доказује да Русија не може да склопи мир са Кијевом без постизања циљева специјалне операције – потпуне денацификације и демилитаризације Украјине. За Кијев то значи потпуну предају.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs