Србија

ХРКАЛОВИЋ ЗАТРЕСЛА СРБИЈУ: Све сам радила по његовом налогу

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка управо је почела изношење своје одбране на оптужбе које су јој стављене на терет. Она је за говорницу изашла носећи неколико папира, па је судија је упозорила да одбрану не може да чита али да може да се послужи белешкама.

– У вези прве тачке оптужнице желим да истакнем неколико ствари. Налог тадашњег министра унутрашњих послова био је да се сачека са слањем извештаја – навела је оптужена, говорећи о наводима оптужнице у којима се наводи да је помогла Беливуку и Миљковићу у поступку који је против њих вођен због убиства Властимира Милошевића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као тадашњи секретар УКП информисана сам вероватно од некога из службе за криминалистичку аналитику која је вршила анализу телефона, да се у неким препискама помињу министар Стефановић, неки тужиоци, полицацјци. Министар Стефановић је увек тражио да буде обавештен неодложно о таквим стварима. Ја сам га обавестила и он је наложио да му се тај материјал достави, што сам ја и учинила – навела је Дијана Хркаловић тврдећи да је министру материјал доставила у затвореној коверти и да уопште није знала шта унутра пише.

– Издао је наређење да позовем Миленковића и да Миленковићу кажем, цитирам „да сачека са слањем извештаја“. Затим, након тога је уследило неколико писаних и усмених ургенција Наташе Кривокапић, ја сам рекла да морамо, али је његов налог остао исти, да се сачека са слањем. Код последње ургенције,у јулу 2017. министар ми је на дрзак и безобразан начин рекао „уколико има неки проблем са тим предметом, нека се обрати министру Небојши Стефановићу“, говорећи о себи у трећем лицу. Знам да после тога што је министар поручио госпођи Кривокапић она више није слала ургенције. Следећа је тек стигла осам месеци касније, од суда.

Желим да се изјасним и за следеће. Није ми јасно на основу чега тужилац тврди да сам некоме обезбедила бољи процесни положај, о ком одлучује суд. Не знам како је кашњење извештаја могло да утиче на пресуду. Тај материјал је достављен, суд је остао при ослобађајућој пресуд – навела је она, тврдећи да ни на који начин није поступака у предмету који је вођен против Беливука и Миљковића због убиства на шинама.

Извор: Курир.рс