Свет

КИНА ЗАДАЛА ТЕЖАК УДАРАЦ ЗАПАДУ: Ништа од обуздавања Путина

Фото: Јутјуб

Иако се спекулисало да ће се Кина због рата у Украјини постепено да се дистанцира од Русије, чини се да то није случај, пише британски „Скај њуз“.

Штавише, кинеско министарство спољних послова поручило је јутрос Русији да ће појачати „стратешку координацију“ са Москвом без обзира на тренутне међународне околности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик кинеског министра спољних послова Ле Јученг додао је да повећање трговине од чак 30 посто између две државе показује „велику отпорност“ на спољне околности

Јученг у понедељак разговарао са руским амбасадором у Кини Андрејем Денисовим.

– Независно од промена у међународним односима, Кина ће наставити да јача стратешку координацију са Русијом у смеру wин-wин сарадње, заједничког рада на интересима обе земље и промоцији изградње новог типа међународних односа – наводи се у изјави заменика кинеског министра спољних послова.

Део западних земаља и аналитичара надао се да би нека врста кинеске интервенције могла да присили руског председника Владимира Путина да промени смер руске инвазије на Украјину. Али, таква интервенција не само да се није догодила него реторика из Пекинга сугерише да се неће ни догодити.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс