Спорт

Настао хаос! МЕДВЕДЕВ НЕ СМЕ ДА КАЖЕ ДА ЈЕ ПРОТИВ ПУТИНА! Ово је разлог!

Наводно су организатори Вимблдона и влада Велике Британије поставили услове руском тенисеру Данилу Медведеву ако жели да игра у Лондону

Мораће Данил Медведев да критикује режим Владимира Путина и да осуди напад на Украјину, ако жели да се такмичити на трећем гренд слему у сезони.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британци сматрају да би победа Медведева само увеличала режим Владимира Путина, па је то разлог зашто ће сваки руски тенисер највероватније пропустити Вимблдон. Највероватније ће суспензија бити и за белоруске тенисере.

Српски тениски стручњак Радмило Арменулић каже да други тенисер света не сме да каже да је против Владимира Путина.

– Енглези траже да се Медевдев огради од Путина, да осуди његов напад на Украјину. Слажем се да су Руси страшно погрешили, да је Путин погрешио, али то не сме да се одрази на спортисте, посебно не на Медведева – казао је за Информер.рс српски стручњак Радмило Арменулић.

– Мислим да ге грешка то што раде Енглези, да траже од Медведева да потпише да је против Путина. То не може да уради, јер не би смео да се врати у Русију. Он Путина може да се одрекне, али не и Русије.

Медведев не брани велики број поена јер је испао у четвртом колу Вимблдона прошле сезоне од Хуберта Хуркача, док је Новак Ђоковић освојио турнир и брани свих 2000 бодова. Такође, Медведев је после пораза у Мајамију од Хурберта Хуркача објавио да је повређен и да ће морати на дугу паузу како би се у потпуности опоравио. Питање је да ли ће бити спреман за предстојећа два гренд слема – Ролан Гарос и Вимблдон.

– Треба да игра Вимблдон, али је питање да ли би стигао да се опорави. Иде на операцију бруха, па је мало вероватно да би био спреман за турнир. Мислим да неће стићи да се опорави ни за Ролан Гарос. Операција је лака, али је ипак захтева дужи опоравак, најмање медец и по до два не сме да има никакав напор.

Арменулиће не верује да би остали играчи могли да реагују уколико руски и белоруски тенисери буду избачени са Вимблдона.

– Мислим да бојкота тенисера неће бити. Не верујем да ће било шта да ураде, можда ће Медведев нешто дипломатски да каже да је против рата, али не и против Путина. Не сме то да каже.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс