Свет

ОГЛАСИО СЕ ПЕКИНГ: Имају важну поруку за Србију

Нова потврда пријатељских односа и стратешког партнерства Србије и Кине.

Портпарол Министарства иностраних послова Кине, Џао Лиђијен, огласио се на Твитеру, истакавши значај српско-кинеског партнерства, поменувши и улогу Александра Вучића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верујемо да ће Србија под вођством председника Вучића остварити веће успехе у свом националном развоју – казао је Лиђијен и додао:

– Уз наше заједничке напоре, свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије наставиће да се продубљује, а билатералне везе ће уживати још светлију будућност.

Подсетимо, и председник Кине, Си Ђинпинг, у честитки упућеној Александру Вучићу, поводом победе на председничким изборима, нагласио је да придаје велики значај развоју кинеско-српских односа.

Он је у поруци истакао да је последњих година свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одржало снажан развојни замах, при чему две стране виде чврсто политичко међусобно поверење и плодну билатералну практичну сарадњу.

– Суочене са великим глобалним променама које нису виђене читав век, две стране чврсто поштују једна другу, третирају једна другу као једнаке и удружују руке у изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство, дајући позитиван допринос очувању међународне једнакости и правде – рекао је кинески председник.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com