Русија

„РУСИ ЖЕЛЕ ДА УНИШТЕ МАРИЈУПОЉ“ Ово је разлог

Саветник шефа кабинета председника Украјине, Михаило Подољак, изјавио је данас да руски председник Владимир Путин игнорише понуде да буду спасени људи из Маријупоља.

Подољак је рекао да се највиши званичници Украјине стално обраћају светским лидерима да би им помогли да убеде руску страну да је неопходан хуманитарни коридор из Маријупоља, пише Украјинска правда.

Додао је да се поједини политички лидери својим личним каналима обраћају Путину, истичући да се то мора учинити из хуманитарних разлога, али да нема реакције са руске стране.

Подољак наводи да Руси показују апсолутну неспремност да разговарају и оцењује да за „уништење“ Маријупоља и пука „Азов“ има симболичко значење.

Украјински град Маријупољ заузеле су руске снаге, али су у челичани „Азовстаљ“ и даље блокирани припадници украјинских снага и добровољачког пука „Азов“ који је формално део украјинске Националне гарде, а за који Москва тврди да је неонацистички.

Кијев тврди да су са њима и цивили који су се у челичану склонили због бомбардовања, док Моксва истиче да њима излазак не дозвољавају команданти украјинских снага.

Руске снаге су неколико пута постављале ултиматум припадницима украјинских снага у „Азовстаљу“ да се предају.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930