Спорт

ЂОКОВИЋ ПОДРЖАО РУСЕ!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић не мења мишљење што се тиче Вимблдона и забране играња тенисерима из Русије и Белорусије услед рата у Украјини

Уочи почетка такмичења на мастерс турниру у Мадриду, Новак Ђоковић поново је отворено рекао шта мисли и одлуци Вимблдона да суспендује руске и белоруске тенисере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак отворено против одлуке Енглеза

Спекулише се да би АТП и WТА могли да узврате и одузму бодови са Вимблдона. Новак је одговорио да не види да ће се то десити.

– Све је могуће, али заиста сумњам да неће бити додељивани поени на Вимблдону. Вероватнија је опција о заштити поена за руске и белоруске тенисере који не играју – казао је Новак Ђоковић.

Новинаре је занимало и да ли је имао прилику да разговара са играчима из ове две земље о забрани.

– Да, имао сам прилике да разговарам са неким од Руса у Београду и очигледно то није лака позиција, када вам одузму право да учествујете на једном од највећих турнира, ако не и највећем турниру на свету. Тешко је, разумем њихову фрустрацију. АТП ће анализирати целу ситуацију и видети шта може да се уради. Нисам причао са људима из АТП, тако да нисам сигуран шта ће бити. Пролазећи кроз нешто слично на личном плану, иако није баш исто, знам колико је фрустрирајуће када не можете да играте – изјавио је светски број један.

Ђоковић не мења став, не сматра да су Енглези донели добру одлуку.

– Да, и даље стојим при том ставу да не подржавам такву одлуку. Мислим да то није фер, није исправно, али тако је како је. Они су ти који доносе одлуке и сада је на Савету играча, менаџменту Тура да одлуче са играчима које је најбоље решење за ову ситуацију, да ли да задрже поене, заштите их или да одузимају 50 одсто поена, шта год – додао је Новак.

Сетио се Ђоковић и каква је ситуација владала током пандемије коронавируса.

– Имали смо последњих неколико година, због короне, неку редукцију поена и различите моделе који никад пре нису били имплементирани, како би се одмогућило играчима да не играју ако не желе, а да опет задрже бодове. Чуо сам да се неки модели опет разматрају за ову ситуацију, али нисам сигуран шта је исправно, а шта није, да будем искрен. Претпостављам да ћемо морати да сачекамо и видимо исход свега.

Ђоковић је у првом колу слободан, а у другом колу играће против победника меча између Гаела Монфиса и Карлоса Химено Валера. Тачна сатница још увек није позната, а требало би да буде објављена дан раније.

Новак је у Мадриду славио три пута до сада. Биће то Новаково прво учешће у Мадриду после 2019. године када је освојио освојио његову трећу титулу на „Мутуа Мадрид Опен“-у. Турнир се 2020. године није одржао због пандемије коронавируса, а прошле године Новак није учествовао у престоници Шпаније тако да неће бранити АТП поене.

Жреб баш и није био наклоњен Ђоковићу. У четвртфиналу су му потенцијални противници Руд, Хуркач или Фокина, док би евентуелно полуфинале могао да игра против Рафаела Надала или младог Алкараса. У финалу би за противнике могао да има Зверева, Циципаса или Рубљова.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

Ознаке