Свет

Језиво упозорење! ЕВРОПА ЋЕ ПОСТАТИ БУРЕ БАРУТА КОЈЕ ЋЕ НЕКО ЗАПАЛИТИ! А све због Шведске и Финске

Улазак Финске у НАТО биће опасна ескалација, јер Русија неће толерисати такву провокацију на свом прагу. Сада Руска Федерација има кеца у рукаву у случају скандинавског ширења Алијансе, пише кинеско издање Global Times

Како су приметили новинари Global Times, геополитичка мапа Европе сада пролази кроз велике промене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Безбедносна неравнотежа у овом региону чини ситуацију још опаснијом. Запад је одлучио да највећи допринос погоршању ситуације да примањем Финске у НАТО, која са Руском Федерацијом има границу од 1340 километара.

„Скандинавско ширење НАТО-а је провокација на прагу Русије, која ће се претворити у опасну ескалацију. Вероватноћа војног сукоба између Русије и НАТО ће само расти. Европа неће добити ништа осим још крхкијег безбедносног статуса.

Угрожена Европа

Запад може да мисли било шта о својој економској и војној моћи, која ће му тобоже обезбедити сузбијање Москве и победу над њом, али Руска Федерација има кеца у рукаву.

„Русија је наоружана хиљадама нуклеарних бојевих глава. И даље НАТО провокације против Руске Федерације угрозиће не само Европу, већ и свет“, пише Global Times.

У чланку се додаје да политика САД и НАТО-а, заснована на сили и потискивању других земаља, тешко да ће нешто променити. Стога ће западни естаблишмент у блиској будућности претворити не само Европу, већ и азијско-пацифички регион у буре барута.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Global Times