Свет

Језиво упозорење! ЕВРОПА ЋЕ ПОСТАТИ БУРЕ БАРУТА КОЈЕ ЋЕ НЕКО ЗАПАЛИТИ! А све због Шведске и Финске

Улазак Финске у НАТО биће опасна ескалација, јер Русија неће толерисати такву провокацију на свом прагу. Сада Руска Федерација има кеца у рукаву у случају скандинавског ширења Алијансе, пише кинеско издање Global Times

Како су приметили новинари Global Times, геополитичка мапа Европе сада пролази кроз велике промене.

Безбедносна неравнотежа у овом региону чини ситуацију још опаснијом. Запад је одлучио да највећи допринос погоршању ситуације да примањем Финске у НАТО, која са Руском Федерацијом има границу од 1340 километара.

„Скандинавско ширење НАТО-а је провокација на прагу Русије, која ће се претворити у опасну ескалацију. Вероватноћа војног сукоба између Русије и НАТО ће само расти. Европа неће добити ништа осим још крхкијег безбедносног статуса.

Угрожена Европа

Запад може да мисли било шта о својој економској и војној моћи, која ће му тобоже обезбедити сузбијање Москве и победу над њом, али Руска Федерација има кеца у рукаву.

„Русија је наоружана хиљадама нуклеарних бојевих глава. И даље НАТО провокације против Руске Федерације угрозиће не само Европу, већ и свет“, пише Global Times.

У чланку се додаје да политика САД и НАТО-а, заснована на сили и потискивању других земаља, тешко да ће нешто променити. Стога ће западни естаблишмент у блиској будућности претворити не само Европу, већ и азијско-пацифички регион у буре барута.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Global Times

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

мај 2022.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031