Свет

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Уништено упориште украјинске војске код Луганска

Припадници руске националне гарде уништили су упориште украјинске војске код Луганска, а том приликом ликвидирано је 20 војника, преносе страни медији.

Артиљеријским и ракетним нападима уништено је и 41 упориште украјинских снага и укупно 76 артиљеријских и минобацачких јединица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наше ракетне снаге гађале су укупно 583 локације са људством и војном техником противника, 41 командни центар, 76 артиљеријских и минобацачких јединица, између осталог и три батерије система `Град“ и станица за радиоелектроснку борбу `Буковељ` – прецизирао је Конашенков.

Припадници руске националне гарде уништили су упориште украјинске војске код Луганска, а том приликом ликвидирано је 20 војника, преносе страни медији.

Према наводима руске националне гарде, током извиђања из ваздуха примећено је упориште украјинских снага одакле су планирали да изведу артиљеријску паљбу.

– Са циљем да се спречи напад украјинске војске, минобацачима је то упориште уништено – ликвидирано је 20 људи и уништено једно пикап возило које се ту налазило – наводи се у саопштењу.

Евакуисани становници из Харковске области

Руска војска евакуисала је више од 60 становника из Харковске области у Белгородску област.

Оружане снаге Украјине периодично су гранатирале стамбена подручја региона, па су цивили, укључујући и оне са децом, одлучили да оду и затражили од Оружаних снага Руске Федерације да им помогну.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com