Регион

„МУСЛИМАНИ ХОЋЕ ДА УНИШТЕ БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ“ Додик изнео доказе

Милорад Додик изјавио је данас да муслимани у удруженом подухвату настављају да руше БиХ.

Он је додао да муслимански национализам отишао до те мере да покушава да искористи украјинску кризу за реафирмисање својих циљева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додик је као пример навео то што су министар одбране Сифет Поџић и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Сенад Машовић присуствовали састанку министра одбране САД Лојда Остина са украјинским званичницима без одлуке Председништва БиХ.

Додик је рекао да то питање није било на седници Председништва БиХ, те да је он о томе обавештен из медија.

– Није то појединачни случај, то је део једног удруженог подухвата за рушење БиХ од муслимана. Муслимански национализам је отишао до те мере да покушава да искористи украјинску кризу да би реафирмисао своје циљеве – рекао је Додик у Бањалуци.

Говорећи о наводима да се БиХ придружила санкцијама Русији, Додик је рекао да БиХ то није урадила јер је за увођење санкција било којој земљи потребна одлука релевантних органа које у овом случају нема.

Додик је рекао да не постоји ни одлука о придруживању БиХ забрани летова за руске авионе.

– Овде постоје докази о подели БиХ. Муслимани ће покушати да се држе тога да су нешто урадили, а ми то не прихватамо јер о томе није одлучено у Председништву БиХ, Савету министара или Парламентарној скупштини – истакао је Додик, пренела је РТРС.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг