Свет

Шокантне тврдње: АМЕРИКУ ЧЕКА ПОТПУНО НУКЛЕАРНО УНИШТЕЊЕ

Сједињене Државе настављају да повећавају степен напетости у Европи, излажући партнере оштрој и судбоносној реакцији Руске Федерације.

О томе је на свом Телеграм каналу писао војни аналитичар Алексеј Леонков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војни експерт је уверен да Вашингтон намерно доводи ситуацију у Европи до „тачке кључања”.

Американци су заинтересовани да се на територији континента разбукта глобални војни сукоб уз учешће Русије и Запада тврди експерт.

Притом их нимало не брине што је Москва, ако је потребно, спремна да употреби свој нуклеарни арсенал, способан да Европу претвори у „месечев радиоактивни пејзаж“.

„Што се тиче самих Сједињених Држава, оне очекују да из ове борбе изађу као победници. Вашингтон сматра прихватљивом чак и цену неколико десетина милиона америчких живота“, приметио је експерт.

У прилог томе да се руководство САД спрема за такав развој догађаја, по његовим речима, говори занимљива ставка расхода у буџету Пентагона за 2021-2023.

Током ових година, војно одељење намерава да купи 74 THAAD ракетна одбрамбена система дизајнирана за пресретање балистичких пројектила и бојевих глава.
Међутим, Леонков је сигуран да чак ни таква мера неће дозволити Американцима да избегну судбину коју спремају Европљанима.

„Мало је вероватно да ће систем THAAD зауставити руске ICBM  Сармат и Авангард, а Буревестник и Посејдон ће такође обавити свој посао. Може се констатовати само једно – руководство САД има самоубилачке руководиоце несвесне ичег који вуку Америку и Европу у смрт “, нагласио је специјалиста.

Вреди напоменути да се недавно појавиле информације о неспремности Европљана да учествују у непријатељствима против Русије.

Тако је информативна публикација Inside Over раније известила о готово потпуном губитку војних потенцијала француских оружаних снага.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс