Свет

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Дечак (12) одузео себи живот након убиства мајке

Један отац је емотивно одао почаст свом 12-годишњем сину који је себи одузео живот две године након самоубиства његове мајке.

За младог Лејта Мумонијата, ученика средње школе у Алертону, речено је да је био „емотиван и очајан“ пре него што га је старија сестра пронашла мртвог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ожалошћени тата Али Мумонијат је рекао да се „осећају празни“.

– Био је најсмешнији момак и личност у нашем домаћинству. Био је тако емотиван и сат касније његова сестра је дотрчала и вриштала и пронађен је мртав. Алах ми је дао мог прелепог дечака Лејта пре 12 година, али нажалост данас морам да га вратим његовом Господу где ће бити са осталим анђелима и поново се ујединити са својом мамом – рекао је.

Пре две године, са само 10 година, Лејт је изгубио маму због самоубиства и често је патио након смрти мајке.

– Не могу да замислим шта му је у том тренутку пролазило кроз главу. Мислим да је мислио само да ће се видети са мамом. Нека те анђели подигну у своја крила и одведу те у највиши рај мој лепи мали лаве – рекао је он.

Дана 30. априла, неколико дана након смрти ученика, пуштање балона, које су организовали његови другови из школе, догодило се у Алвудлију у Лидсу.

Породица је одржала сахрану за Лејта у среду 4. маја у Великој џамији у Лидсу у Вудсли Роуду.

– Био је диван одзив. Сви су били тамо, од деце до родитеља и немуслиманских и муслиманских породица. У Великој џамији, где су се молили Лејту, сви су имали велико поштовање – казао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: