Русија Свет

УКРАЈИНЦИ СЛАВЕ ШТО СУ УБИЛИ ОВОГ РУСА: Био је најбољи од свих које је Путин послао

Вест о погибији Александра Кислинског, снајперисте у 22. бригади Спетсназ руске ГРУ/ГУ, распоређеној у Украјини, објављена је на више руских канала на Телеграму и ВК, руској платформи друштвених медија која је слична Фејсбуку. Због великог успеха који је имао као снајпериста у рату у Украјини план је да буде постхумно проглашен за хероја и „ратника који заслужују вечно сећање“.

Специјалне јединице Русије потврдиле су да је Кислински сахрањен у „својој домовини“, као и да је снајпериста погинуо током борбе у Доњецку. „Он је умро не само у борби против нацизма, он је умро бранећи руски народ и руску земљу“, наводи се у извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У видео снимку који је објављен види се Кислински како стоји испред руског тенка означеног проратним симболом „З“, снајпериста каже: „Мој деда није докрајчио нацистички олош, али ми хоћемо. Они су крили се по шумама све ово време, али сада су изашли и ми ћемо их послати назад, са нашом модерном технологијом све ћемо их докрајчити“

Кислински је рекао да је имао четири деде који су се борили током Другог светског рата, од којих су два преживела, док су друга двојица умрла. „Дакле, морамо да их докрајчимо. Погледајте те старце, шетају храбро машући својим нацистичким оделима, мисле да их не видимо, али доћи ћемо до њих. Бежите момци, само бежите“

На ВК налогу се наводи да је снајпериста постао „веома ефикасна борбена јединица“ током рата у Украјини, „наневши значајну штету непријатељу“. Додаје се да је Кислински, иако је био „оштар противник”“украјинском непријатељу, био „изузетно љубазна и симпатична особа“.

Фотографије снајпериста објављене на руским друштвеним мрежама приказују га поред и унутар тенкова означених симболом „З“. Слика Кислинског поред два друга снајпериста из маја је наводно снимљена у Донбасу. Средином маја, видео који је подељен на руским платформама и који је објавио истраживач Роб Ли на Твитеру приказује руске снајперисте, вероватно из исте бригаде као и Кислински, у Пинском, украјинском селу у Доњецку.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО