Србија

ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА КОД КЛАДОВА! Млада докторка преживела, дете рођено мртво

Најмање пет особа повређено је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јуче нешто после 18 сати, на самом излазу из Кладова ка Неготину. У једном од аутомобила је била трудница која је изгубила бебу упркос борби лекара.

– Несрећа се догодила пола километра од изласка из Кладова, у правцу за Неготин, на кривини. Из Кладова је у једном аутомобилу кренуло четири особе. Према првим информацијама, из правца Неготина у ауту је био само возач, старији човек, који је изгубио контролу над воланом и са бочне стране ударио у аутомобил који је ишао из Кладова. Од силине ударца аутомобил из Кладова је слетео у јарак – сазнајемо незванично од надлежних.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кладовски аутомобил возио је ватрогасац М.Ч., стар тридесетак година. Његова супруга, докторка у Здравственом центру Кладово, седела је иза сувозача.

– Када је аутомобил слетео у јарак, буквално сви који су били у колима су пали и пригњечили трудну докторку Ј.Ч. За пар минута су стигли полиција и два возила хитне службе и одмах пребацили повређене у болницу. Младу трудну докторку су хитно пренели у салу и кренуо је царски рез. Али, чим су је отворили почела је да шикља крв. У салу су један за другим улетела четири доктора. Успели су да спасу колегиницу, али је бебица извађена без икаквог знака живота. Иначе, бебица је у стомаку мајке била осам месеци, а само 12 дана је делило да уђе у девети месец. Пуних сат времена лекари су анимирали бебу, покушавајући на све начине да је оживе, али нажалост без успеха. Након урађеног царског реза, млада жена је одмах пребачена за Београд – сазнајемо незванично од извора блиског истрази.

У београдској болници одмах је урађен снимак ултразвуком и констатовано је да је царски рез урађен перфектно, с обзиром на повреде. Кладовски лекари успели су да спасу живот младе колегинице и да приликом царског реза, и борбе за живот младе жене, сачувају материцу, тако да ова млада жена у будућности може имати децу.

– Ортопед је четворо повређених послао за Ниш, путнике из Кладова и деку који је ударио у њихово возило. Муж младе докторке, који је возио ауто, срећом није задобио озбиљне повреде, осим модрица, нагњечења, огреботина. Његова супруга се сада осећа добро, али губитак бебице оставиће вечни ожиљак овом младом брачном пару – каже извор за Курир.

 

 

Извор: Курир