Свет

НАТО у страху – Русија променила тактику у Украјини

Украјинско руководство је заједно са НАТО-ом у паници због чињенице да је Русија променила тактику свог деловања у Украјини, рекао је бивши обавештајац Скот Ритер.

Од самог почетка украјинског сукоба, западни медији и званичници проглашавају неспособност Русије да превлада у конфронтацији са Кијевом, а такође одају почаст украјинској војсци на досадашњој борби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако Запад заиста тако мисли, зашто онда званичници НАТО-а о томе говоре тако неубедљиво, каже Скот Ритер, бивши обавештајац на свом Јутјуб каналу.

Генерални секретар НАТО, Јенс Столтенберг недавно је рекао да би победа Русије у Украјини била пораз за НАТО. Зашто је тако рекао? Ако Русија губи, зашто онда постављати ово питање? То је зато што Русија заправо не губи“, сматра Скот Ритер.

Експерт је навео да је Русија након саботаже на Кримском мосту нагло променила тактику у Украјини. Прво, Сергеј Суровикин је постављен за команданта здружене групације руских трупа у зони специјалне војне операције.

Друго, промењен је приступ вођењу ваздушне кампање у оквиру специјалне војне операције. Конкретно, руске трупе су извршиле ударе на објекте енергетске инфраструктуре Украјине, због чега је трећина свих електрана у земљи искључена.

Нова тактика Русије изазвала је панику не само у Кијеву, већ и у руководству НАТО-а. Према речима ветерана америчке обавештајне службе, Јенс Столтенберг је био прилично обесхрабрен оним што се дешавало, као и украјински председник Володимир Зеленски.

„Ово је изазвало панику председника Зеленског и Јенса Столтенберга. Зашто се то догодило? Русија не губи, а НАТО то веома добро разуме“, рекао је експерт.

 

 

 

 

 

 

Извор:Webtribune.rs

 

Ознаке