Србија

НЕКА ПОЧИВА У МИРУ! Председник Србије Александар Вучић упутио саучешће

Председник Србије Александар Вучић упутио је поводом смрти академика Љубише Ракића телеграм саучешћа његовој породици и Српској академији наука и уметности, саопштила је вечерас служба за сарадњу с медијима председника Републике.

– Са тугом сам примио вест о смрти академика Љубише Ракића, поштованог члана научне заједнице чија је репутација далеко надилазила границе наше земље и човека који је не само кроз струку, већ и кроз јавне наступе показивао колико воли своју земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Академик Ракић је у области медицинске науке сврстао Србију у сам врх светских научних токова, а његова богата стручна заоставштина ће наставити да утире пут младим генерацијама научника, који ће у његовом раду налазити инспирацију и узор.

– Изражавам дубоко саучешће породици, колегама и поштоваоцима академика Љубише Ракића. Нека почива у миру – наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића. Академик Љубиша Ракић, члан Српске академије наука и уметности и један од најугледнијих српских научника из области медицине, после краће болести преминуо је у 91. години у Београду, саопштила је раније вечерас САНУ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/24седам