Свет

УДАРНО! Путин честитао Сију!

Председник Русије Владимир Путин упутио је данас поруку са честиткама председнику НР Кине Си Ђинпингу на поновном избору за генералног секретара Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК)

„Резултати 20. јубиларног Конгреса КПК у потпуности су потврдили Ваш високи политички ауторитет, као и јединство странке коју водите“, наводи се у честитки објављеној на сајту Кремља, пренео је Интерфакс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је изразио уверење да ће одлуке конгреса допринети успешном испуњавању обимних друштвено-економских задатака који стоје пред Кином, као и јачању позиције земље у међународној арени.

„Биће ми драго да наставимо наш конструктиван дијалог и блиски заједнички рад на развијању свеобухватног партнерства и стратешке интеракције измеду наших држава. Од срца Вам, драги пријатељу, желим нове успехе у Вашим одговорним активностима“, истакао је председник Руске Федерације.

Председнику Кине Си Ђинпингу раније данас је и формално поверен трећи мандат на месту генералног секретара Комунистичке партије, а изабрано је још шест чланова Сталног комитета Политбироа КП за наредних пет година, међу којима Ли Цхијанг, будући премијер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Sputnikportal.rs

Ознаке