Свет

УКРАЈИНА СПРЕМА ЈУРИШ НА БЕЛОРУСИЈУ?

Украјински амбасадор у Минску је позван у Министарство спољних послова Белорусије, где му је уручена нота са изјавом о плановима Кијева за удар на белоруску територију.

– Увече 8. октобра амбасадор Украјине у Минску Игор Кизим позван је у Министарство спољних послова Белорусије, коме је уручена дипломатска нота. У ноти белоруска страна тврди да Украјина наводно планира да удари по тој територији. Белорусије – наводи се у поруци на сајту украјинског министарства спољних послова. Њега цитира РИА Новости .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кијев је ову информацију назвао лажном.

– Категорички одбацујемо следеће инсинуације белоруског режима – саопштило је украјинско Министарство спољних послова. А белешку су назвали „руском провокацијом“.

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је почетком октобра да Украјина организује провокације на граници са Белорусијом и да је на њу послала групу до 15.000 војника.

Он је нагласио да белоруска војска не учествује у специјалној операцији у Украјини, задатак Минска је да спречи нападе на своју територију, посебно из Пољске, Литваније и Летоније.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs