Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА ПОРУКА УПУЋЕНА БЕЛОРУСИЈИ! Чим су почели да стижу руски тенкови, стигла реакција

Украјина је видео поруком упозорила Белорусију да ће одговорити на сваки њен војни потез.

Према писању „Раша Тудеј“, Украјина је наводно послала видео поруку Белорусији у којој јој прети да ће узвратити на сваки војни потез који дође из те земље. Снимак од четири минута је постављен на „Фејсбук“ страници Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У почетку видеа се види подсећање Кијева и Минска на дугогодишње добросуседске односе. Видео се завршава упозорењем на одмазду уколико Белорусија војно и активно помогне на терену Русији у њиховој „специјалној војној операцији“.

„Ако армија Белорусије подржи руску агресију – ми ћемо одговорити једнако оштро као што одговарамо свим окупаторима на територији Украјине, уз употребу читавог нашег арсенала наоружања“, упозорила је украјинска војска.

У видео поруци, која је снимљена на руском језику, апелује се на све грађане Белорусије да не слушају евентуална наређења руководства о укључењу у рат против Украјине. Украјинци наводе у својој видео поруци да су спремни да ударе на најбитније војне објекте у Белорусији уколико то буде било потребно.

Русија и Белорусија су договориле извођење заједничке војне вежбе. Руске трупе су полако почеле да пристижу због наводне појачане агресије од стране западних земаља. Планирано је да Русија у Белорусију пошаље 9.000 војника, 170 тенкова и 100 артиљеријских топова.

 

 

 

Извор: Мондо