Свет

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ОТКРИО ШТА СЛЕДИ НАКОН МАСОВНИХ РАКЕТНИХ УДАРА: У наредне две недеље све ће бити јасно

Познати руски политиколог Ростислав Ишченко је уживо на радију „Москва говори“ говорио о новој стратегији Русије и објаснио шта се може видети као предзнак велике копнене офанзиве Оружаних снага Русије у Украјини

– Није без разлога да руске оружане снаге наносе масивне ракетне ударе на објекте војне и енергетске инфраструктуре Украјине. Овакве одлуке, спроведене у оквиру специјалне операције сведоче о даљим корацима руске војске – тврдин Ишченко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ростислав Ишченко је подсетио да руске оружане снаге већ 8 дана изводе ракетне нападе на различите украјинске инфраструктурне објекте. За то време је онеспособљено око 30% енергетског система Украјине, уништене су разне електране и други системи напајања.

Масовни удари Оружаних снага Русије на Украјину указују на то да је Русија одлучила да промени стратегију извођења специјалне операције денацификације и демилитаризације. Овај приступ, који има за циљ уништавање критичне инфраструктуре непријатеља, у ствари је претеча велике копнене офанзиве руске војске у Украјини.

– Ако се у наредне две до три недеље настави систематско гранатирање без паузе ноћу са испаљивањем око хиљаду ракета дневно, онда већ можемо да говоримо о промени обрасца и параметара Специјалне војне операције, као и о припреми за ефикасну офанзиву. Колико су се променили параметри СВО, видећемо у наредне две недеље – закључио је политиколог.

 

 

 

Извор: Информер