Србија

ДАЧИЋ ОШТРИЈИ НЕГО ИКАДА! Послушајте само шта је имао да каже за Куртија!

Фото: Јутјуб

Сви знају ко може да буде генератор инцидената на Косову, а међународна заједница је та која може да их спречи, изјавио је вечерас министар спољних послова Србије Ивица Дачић и поручио да неће тако лако проћи да се специјалне косовске јединце појаве на северу да наплаћују казне Србима због таблица.

Дачић је за ТВ Уна нагласио да пререгистрација возила на РКС није нужна, већ се ради о истеривању ината у односу на Србе и међународне заједнице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Дачића, могуће је да се све ради у договору са моћним земљама међународне заједнице, или Косово то чини јер су миљеници међународне заједнице па им се учинило да су они ти који постављају услове.

Мислим да има и једног и другог. Свесни су представници међународне заједнице да је Курти превршио сваку меру и да прети да угрози регионални мир и стабилност, навео је Дачић.

Дачић је рекао да су на седници Владе Србије и Савета за националну безбедност донете одлуке да Србија мора да води рачуна о људима који су напустили косовске институције, суспендовани су или ће бити отпуштени, па сада више немају приходе.

Важно да не буде инцидената, али не искључујем могућност да њих дође ако не буде разума, рекао је Дачић.

Дачић је оценио да је рат у Украјини релативно далек, иако је близу по политчким консеквенцама.

Не би уклонили притиске када је реч о Косову и да уведемо санкције Русији, рекао је Дачић и нагласио да нам ни оно што говоре Украјина и Русија у овом сукобу није увек по вољи, „али све у животу је баланс“.

Гледате шта је ваш интерес и колико можете. Рачунају се гласови и ту имамо проблем, јер ако не водимо рачуна о томе како гласамо изгубићемо подршку не само Русије, већ и Кине, навео је Дачић.

Он је поновио свој стари став да би Косово требало поделити на српки и албански део, указујући да ће га због тога напасти „и наши и њихови“.

Али без обзира на то, нема сумње да ће Србија бранити свој национални интерес, територијални ингеритет и суверенитет, рекао је Дачић и додао да се Србија неће одрећи права да се бори за Косово.

Ми желимо дијалог и тражимо решење, али не мора сваки предлог да буде прихваћен, казао је Дачић и нагласио да неће моћи да прође тако лако да се специјалне косовске јединице појаве на северу да наплаћују казне за регисратске таблице.

Србија не игра двоструке игре, ми волимо Републику Српску, али поштујемо интегритет Босне и Херцеговине, рекао је Дачић.

Идеја Европске уније је добра, јер може да буде бенседин на сецесионизам, национализам и сепаратизам на Балкану, оценио је Дачић и нагласио да у Унији постоји страх да би им земље Балкана, ако их приме, правиле проблем „изнутра“.

 

Извор: Курир