Свет

ЕРДОГАН НАЈАВИО КОПНЕНИ НАПАД

ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган одржао је говор у регији Конија где се осврнуо на покретање операција против Радничке партије Курдистана (ПКК) и курдске милиције ЈПГ на северу Сирије и Ирака.

На почетку говора, турски председник је изразио саучесће породицама војника који су убијени на северу Ирака у зони турске операције, а након тога је нагласио и важност турских војних активности, пренели су турски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Овим операцијама, корак по корак, одлучни смо да учинимо сваки центиметар наше земље сигурним, почевши одмах иза граница – рекао је Ердоган.

Поред операције у Сирији и Ираку, Ердоган је говорио и о енергетској ситуацији у Европи, али и у Турској.

Он је истакао да док се европске земље питају како ће преживети зиму због енергетске кризе, Турска улази у зиму с олакшањем.

Турска је 20. новембра покренула ваздушне нападе на положаје припадника ЈПГ и ПКК на северу Сирије, а након терористичког напада у центру Истанбула.

Осим ваздушне операције, председник Турске је најавио и копнену операцију у догледном периоду.

– Наше операције с авионима и дроновима су само почетак. Наша одлучност да осигурамо читаву нашу јужну границу са адекватном сигурном зоном је јача него икада пре. Док настављамо са ваздушним нападима, обрачунаћемо се са терористима и на терену у најпогодније време за нас – поручио је Ердоган.

 

Извор: Танјуг