Свет

ПРЕДУЗИМАЈУ СЕ ХИТНЕ МЕРЕ ЕВАКУАЦИЈЕ И СПАСАВАЊА!

ВЛАСТИ Пекинга саопштиле су да ће забранити праксу затварања зграда у затвореним стамбеним насељима, у оквиру антиковид мера и оптимизовати контролу епидемије у складу с новим условима, суочене с порастом броја нових случајева ковид-19.

Посебно ће бити строго забрањено затварање капија зграда и улаза у стамбене комплексе у областима високог ризика, пренео је Кинески међународни радио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пролази морају остати отворени и проходни за медицински транспорт, хитне евакуације и спасавање, рекао је Ванг Дагуанг, општински званичник службе за контролу и превенцију епидемије.

У Пекингу је у суботу пријављено 747 случајева локалног преноса ковида-19 и 3560 локалних асимптоматских случајева, више него претходног дана када их је било 586 односно 2009.

Раније је градска влада обећала да ће убрзати отварање тржних центара и супермаркета који продају основне животне намирнице, уз објашњење да ће таквим пословним објектима, уколико буду на удару инфекције, бити дозвољено да поново отворе своја врата након једнодневног затварања и дезинфекције.

Западне новинске агенције извештавају о протестима у више градова Кине који су избили после пожара у једној згради у Урумћију, на северозападу Кине, у којем је погинуло 10 људи а што је доведено у везу са затварањем становништва у домовима у склопу државне политике нулте толеранције на ковид.

 

Извор: Новости