Србија

ТЗВ. КОСОВО ТРАЖИ КАЗНУ ЗА НАШЕ ОРЛОВЕ! Овај потез репрезентације је разлог за то

Фудбалска репрезентација Србије забележила је пораз на старту Светског првенства, пошто их је савладала фаворизована селекција Бразила 2:0.

Но, осим пораза, у вечери меча се говори и о једном детаљу из свлачионице „орлова“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такозвани фудбалски савез тзв. „Косова“ поднео је жалбу ФИФА због тога што су играчи Србије у свлачионици поставили заставу са мапом јужне српске покрајине Косова и Метохије на којој пише „Нема предаје“.

Фотографија на којој се налази поменута порука уз заставу Србије, појавила се на друштвеним мрежама, због чега је тзв. ФС „Косова“ решио да реагује.

„Оваквим актима шовинизма није место на спортској приредби, а још мање у објектима у којима се одржава највећи догађај светског фудбала“, навео је тзв. ФС тзв. Косова, из ког су истакли да ФИФА мора да предузме мере санкционисања против Србије.

„Фудбал, као најпопуларнији спорт на свету, преноси вредности јединства и суштину поделе, док се овај агресивни чин не поклапа са таквим вредностима, па мора бити кажњен“, поручили су из ФС „Косова“.

На све ово је реаговао и Хајруља Чеку, такозвани „министар омладине и спорта“ у тзв. „влад“и самопрокламоване државе, који је затражио од ФИФА да начини конкретне потезе, пошто је ФС „Косова“, како је рекао, пуноправни члан ФИФА и УЕФА.

„Срамотне слике из свлачионице Србије, приказујући поруке мржње, ксенофобичне и геноцидне поруке према Косову, уз експлоатацију платформе Светског првенства“, написао је Чеку на Твитеру, осуђујући потез фудбалера Србије.

 

Извор: Курир