Свет

УКРАЈИНА ПРИЗНАЛА „ПОРАЗ“: „Данас, 17. новембра…“

Јуриј Игнат изјавио је да системи противваздушне одбране које Кијев има у наоружању не могу да се супроставе руским ракетним нападима.

„Данас, 17. новембра, рад противваздухопловне одбраме није био толико успешан, као у време ранијих ракетних напада. Овога пута нисмо успели ефикасно да искористимо ПВО – непријатељ је искористио маршруте које збуњују наше системе. Разлог је то што Украјина нема довољно (што ми стално наглашавамо) средстава ПВО да би радила довољно ефикасно“, рекао је представник команде украјинске војне авијације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, за „стопроцентни резултат“ снагама одбране је сада потребно више таквих система, као што су немачки ИРИС-Т СЛМ или норвешки НАСАМС, које Украјина већ поседује у наоружању. Он је додао да њих нема довољно за супротстављање реалним претњама.

„Све што улази у њихов домет су крстареће ракете или беспилотне летелице – те комплексе обарају. Због тога поново молимо Запад да нам да више система разних типова“, рекао је Игнат.

Саветник шефа канцеларије украјинског председника Алексеј Арестович изјавио је раније да запад испоручује велике количине оружја Украјини, а да је, пре свега, реч о разним ПВО системима.

Извор: sputnikportal.rs