Свет

БРАЗИЛЦИ ПРЕД МЕЧ СА ХРВАТСКОМ ИЗЈАВИЛИ НЕШТО НЕВЕРОВАТНО! После овога Хрватима неће бити добро!

Фудбалери Бразила играће у четвртфиналу Светског првенства против Хрватске, тај меч на програму је у петак од 20 часова

Велики број изненађења догодио се у досадашњем делу Мундијала, али се чини да је окршај Бразила и Хрватске у четвртфиналу Светског првенства очекиван. Одмах по извлачењу груба било је јасно да ће Кариоке и Ватрени највероватније укрстити копља у овој рунди такмичења, а у јужноамеричком табору влада потпуни оптимизам.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бразилци су, уз Француску, показали највише у досадашњем делу турнира. Лагано су прошли из групе као првопласирани, а онда за пола сата преслишали Јужну Кореју те показали да желе трофеј Жила Римеа после 20 година да врате у Амазонију.

Ипак, пред њима је тежак изазов будући да је Хрватска показала у Русији, али и против Јапана, колико незгодна може да буде у нокаут фази Светског првенства. Селектор Бразила – Тите, истакао је да верује у своју екипу и да преузима одговорност у случају неуспеха у Катару.

– Не могу преузети одговорност за 20 година. Ја сам главни последње четири године. Имамо лепу историју и то нам ствара велики притисак. Да, постоји притисак, али сањање је део свачијег живота. Добро је сањати. Чак и ако не можемо да победимо, јер је само један победник, нећемо престати да сањамо – рекао је Тите.

Нешто мање оптимистичан пред дуел је био Винисијус Жуниор који истиче да на Светском првенству нема фаворита, а посебно када је ривал репрезентација Хрватске која је у Русији играла финале.

– Хрватска је у Русији стигла до финала. Нема више лаких утакмица. Меч против Хрватске, која има у свом тиму Модрића, недавног освајача Златне лопте, биће тежак. Имамо представу да је потребно да променимо оно што се дешавало последњих година. Победом у четвртфиналу бисмо се пласирали у наредну фазу и наставили наш пут, корак по корак до циља – јасан је Винисијус.

 

Извор: Информер