Свет

ДА ЛИ СЕ ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА УКЉУЧУЈЕ У РАТ У УКРАЈИНИ?

Песков је демантовао извештаје о Путиновим плановима да разговара о учешћу Белорусије у НВО.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков демантовао је извештаје да Владимир Путин наводно одлази у Минск да примора Белорусију да учествује у рату у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговарајући на питање новинара, он је изјавио да такве гласине треба третирати „као апсолутно глупе и неосноване измишљотине“.

Путин је данас отпутовао у главни град Белорусије, где ће разговарати са Александром Лукашенком. Поред руског лидера, у Минск су допутовали и министар одбране Сергеј Шојгу и министар спољних послова Сергеј Лавров.

Почетком октобра, председник Александар Лукашенко је саопштио да је Кијев повукао групу до 15.000 војника на границу са Белорусијом.

Истовремено је нагласио да белоруска војска не учествује у рату у Украјини. Према његовим речима, задатак Минска је да спречи нападе на своју територију, посебно из Пољске, Литваније и Летоније.

Русија је 24. фебруара започела рат у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ – заштитом људи који су били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву већ осам година. –

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs

Ознаке