Свет

Овај захтев Зеленског је кључни доказ да се у Украјини одвија катастрофа

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски, замолио је украјинске избеглице да се не враћају у домовину, што говори о катастрофалном стању Кијева у економском и енергетском смислу, изјавио је колумниста „Foreign Policy-a“, Адам Туз.

„У овом тренутку економска ситуација у Украјини, њена социјална ситуација, посебно по овом хладном времену, постаје све озбиљнија. Буквално из дана у дан“, нагласио је Туз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо, да су важан фактор у финансијским и економским проблемима Украјине, редовни ракетни удари руске војске, који су онеспособили око 50 одсто објеката.

Активни сукоби се примећују дуж целе линије додира. Политиколог Михаилов је, на пример, говорио о предстојећој катастрофи Оружаних снага Украјине, због деловања руске војске. Ситуација украјинских националиста се убрзано погоршава, јер се руска војска мења и наставља да напредује.

Америчко издање „The American Conservative“, навело је, да се САД спремају на уступке Русији на Криму и Донбасу, јер Вашингтон планира да направи корак ка Русији.

Према извору, америчка страна је „притиснула“ председника Украјине Володимира Зеленског, и промене се могу очекивати у блиској будућности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs