Србија

ПРОЛЕЋЕ ЗА ВИКЕНД! Ево када можемо да очекујемо снег и какво време ће бити до краја године

У Србији током јутра биће претежно ведро време уз умерен мраз, док ће већи део дана бити сунчано.

На северу облачно, понегде с краткотрајном кишом. Наоблачење ће се крајем дана проширити на централну и западну Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -5 степени на истоку и југу Србије до 3 у Војводини, а највиша од 5 степени у Тимочкој Крајини до 11 на западу Србије.

Током јутра у централним и јужним пределима Србије слаб и умерен мраз, по котлинама и долинама река магла која ће смањивати видлјивост на 100 до 500 метара, локално и мање.

Због тога је на снази жути метео аларм на Косову и Метохији и југозападној Србији.

У Подрињу, Срему и Бачкој понегде се очекује слаба, краткотрајна киша.

Прогноза за наредна три дана

Петак

Ујутро на југозападу и југу Србије слаб до умерен мраз и локална појава магле. Током дана мало и умерено облачно са сунчаним интервалима. Ветар слаб до умерен јужни и југозападни, на истоку Србије западни. Најнижа температура -5 до 6 степени, највиша од 7 до 15 степени. Током ноћи на северу наоблачење, понегде са слабом кишом.

Субота

Ујутро само на југу Србије слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно, у северној, централној и источној Србији понегде са слабом кишом. Ветар слаб, на истоку и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од -2 до 7 степени, највиша од 9 до 15 степени.

Недеља

Мало и умерено облачно, у централним и јужним пределима са сунчаним периодима. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 1 до 8 степени, највиша од 11 до 16 степени.

Иначе, према најави РХМЗ, до 30. децембра у већини дана се задржава суво и стабилно време, а само у уторак се очекује пролазано наоблачење и захлађење. У већини крајева с кишом, на планинама с краткотрајним снегом и уз појачан северни и северозападни ветар. Од среде разведравање.

 

Извор: Курир