Србија

ШТА СПРЕМАЈУ АЛБАНЦИ!? Вјоса их ХИТНО позвала!

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи позвала је лидере парламентарних политичких партија на састанак, а након захтева за одлагање ванредних избора на северу Косова и Метохије, пише Репортери.

Очекује се да ће састанак бити одржан данас у 14.30 часова, наводи портал.
Прецизира се да ће се на састанку разговарати о безбедносној ситуацији на северу КиМ и „препрекама за безбедан изборни процес у четири општине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Централна изборна комисија у Приштини синоћ је одржала ванредну седницу поводом избора, на којој је закључено да та комисија не даје препоруке да ли избори треба да буду одложени.

Избори на северу КиМ расписани су након што су српски представници напустили привремене приштинске инситуције, полицију, судство и администрацију, због кршења бриселског поразума од стране Приштине.

Приштина је уз специјалне јединице полиције покушала да уђе у просторије изборних комисија на северу КиМ и тада је дошло до инцидената.

Такође, у четвртак вече су припадници косовске полиције упали у северни део Косовске Митровице, а претходно су тог дана возила специјалне полиције ушла у двориште вртића у Лепосавићу.

Срби јужно од Ибра такође су се нашли на удару власти у Приштини, па су тако косовска полиција и царина одузеле око 40.000 литара вина једној од најстаријих винарија у Великој Хочи, која је у власништву породице Петровић, а уз образложење да се врши неовлашћена производња алкохолних пића.

 

Извор: Ало