Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Па формирајте ви ЗСО, а онда тражите од Срба…

Баку — Председник Србије Александар Вучић обраћа се из Азербејџана где се налази у званичној посети.

Он је коментарисао ситуацију на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ми се суочавамо са великим безобразлуком који долази од великих сила које кажу, па вартите се у институције, ма немој? Па формирајте ви ЗСО, а онда тражите од Срба да то ураде“, рекао је Вучић.

„Да вам не причам кроз какву драму пролазе породице ухапшених Срба. Не можете да прочитате ништа о ухапшеним Србима… Шта је урадио Пантић? То говори само какав је однос према Србима и Србији. Није апсурдо да буду нечије трупе, али је апсурдно да буду српске трупе“, додао је Вучић.

На констатацију новинара да из Приштине цитирају сви немачког амбасадора и кажу да је Немачка разбила илизије о доминацији Србије на Балкану, председник каже:

„Ми немамо доминацију никакву, никада нисмо маштали о доминацији, него о срадњи. Желимо добру сарадњу са Немачком, али ми имамо своју земљу и свој народ и желимо најбоље односе са Немачком.“

О захтеву који је Србија поднела Кфору, рекао је:

„Очекујем да одговоре негативно, они су способни да обављају дужност и понашање Кфора је коректније од неких западних влада. Они се понашају у складу са Резолуцијом 1244 на озбиљан и одговоран начин, за разлику од свих других.“

Рекао је и да му је председник Азербејџана Илхам Алијев данас рекао: „Кад год помислиш да се ослањаш на међународно право, то је за нас мале, а да за све друге постоји право јачег“.

Сагласио се са тим и додао да јачи могу шта хоће, али…

„Можете да кажете пиштољ у слепоочницу напусти стан, пиштољ у слепооцницу напусти ауто, пиштољ у слепоочницу убићу ти дете… Не дам да ми убијеш дете“, рекао је председник и истакао да: „Када вас дотерају у ћошак, до краја немате више шта да изгубите“.

„Даље када немамо куд, као пацов у углу, бранићемо се са све четири ноге“, навео је председник.

Вучић је рекао да је са азербејџанским колегом разговарао и о неким другим питањима и договору како и шта да раде заједно.

„Баку се развија, сваки пут када овде дођем видим нешто ново… Алијев када је био у Београду једва је препознао град колико се изградио“, каже Вучић и истиче да „морамо да се развијамо, да гурамо наше земље, храбро и јако да се боримо за наше народе“.

Извор: Б92

Ознаке