Занимљивости

ЗАР И ОН? Најбољи фудбалер света још пре осам година одлучио се на драстичан потез!

Када је наш Новак Ђоковић, најбољи тенисер на свету, променио начин исхране, многи су, најпре у Србији али и у свету, дали себи за право да га критикују и чуде се зашто не једе месо, шта то једе у паузама током мечева, да неће имати снаге…

Његови успеси утишали су коментаре, а светски нутриционисти тврде да врхунски спортисти и морају да имају специјалан начин исхране да би били здрави и издржљиви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И најбољи фудбалер управо завршеног Светског првенства у фудбалу Лионел Меси (35) радикално је променио свој свакодневни мени 2014. после Мундијала у Бразилу.

Аргентинац није крио да је волео да ужива у ултрапрерађеној храни са високим садржајем шећера и масти, али под надзором италијанског нутриционисте Ђулијана Позера почео је да се храни здравије, што се одмах одразило и на његову игру.

Позеро је инсистирао да Меси не једе црвено месо, иако је то нешто што је сасвим уобичајено у Јужној Америци, али и Шпанији, где је играч провео готово читаву каријеру.

Гледа серије, игра се са децом…
Лионел Меси ожењен је Аргентинком Антонелом, коју познаје одмалена и с којом има три сина.

– Немам пуно слободног времена, али кад могу, трудим се да га проведем у игрању с децом. Волимо да останемо код куће и једноставно да уживамо. За доручком увек волим да је цела породица на окупу. Дивим се својој супрузи и томе како је добро организовала наше животе. Увек је добре воље и спремна да помогне, а уз то је и јако интелигентна и ‘јака’ на више поља – рекао је у једном од ранијих интервјуа Меси.

У кући не гледају телевизију сем кад има утакмица, а обично породично гледају серије путем стриминг сервиса.

– Количина меса коју обично једу Аргентинци и Уругвајци је превелика, мислим да једу највише на свету, а то не може лако да се свари. Зато је Меси месо заменио орашастим плодовима и семенкама, које су веома здраве и богате добрим мастима, али и протеинима. Зато основу Месијеве исхране чине вода, маслиново уље, житарице, свеже воће и поврће, а саветовао сам му да избегава не само слаткише већ и рафинисано брашно. Шећер је најгори за мишиће – истиче Позеро.

Меси најчешће доручкује само интегралне житарице са свежим воћем и поврћем, док за вечеру једе туњевину и интегрални пиринач. Када је реч о ручку, на његовом менију су чорбице, салате и махунарке попут пасуља, сочива, леблебија, грашка…

С времена на време, фудбалер се опусти уз пицу, печену пилетину са кромпиром и аргентински специјалитет миланесу – танак говеђи филе пржен у презлама.

 

Извор: Информер