Србија

ДОБИЈАМО ОГРОМАН НОВАЦ ОД ЕУ! Већ данас се воде ПРЕГОВОРИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, боравиће данас у званичној посети Европској комисији у Бриселу, где ће са званичницима ЕУ разговарати о сарадњи Србије и Уније у области транспорта

Весића ће примити комесарка за транспорт Адина-Јоана Валеан и комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи.

– Србија је земља кандидат за чланство у ЕУ, али када је транспорт у питању ми смо део европских транспортних коридора. Не постоји област у којој смо више повезани са ЕУ од транспорта и то није само интерес Београда, већ и Брисела. Време је да нас ЕУ, у сектору транспорта, третира као земљу чланицу – рекао је Весић пре одлсаска у Брисел.

Такође, каже да ће ЕУ ускоро Србији дати највећи грант икада, од 600 милиона евра за изградњу брзе пруге Београд – Ниш.

– Захвални смо Европској унији на гранту за изградњу брзе пруге Београд – Ниш као и за грантове за пруге Сталаћ – Ђунис, Ниш – Брестовац, Параћин – Међурово као и за аутопут Ниш – Мердаре. Србија очекује више помоћи и инвестиција од ЕУ и то ћу рећи својим саговорницима. Србија као највећа и најзначајнија земља Балкана то заслужује – рекао је Весић.

Поред министра, у делегацији Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре налазе се државни секретар задужен за европске интеграције Владимир Џамић и помоћница министра задужена за међународну политику и сарадњу са међународним организацијама Тања Поповић.

 

 

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031