Спорт

Хитно се огласили са Аустралијан опена и донели (не)очекивану одлуку

Аустралијски тениски савез је званично објавио одлуку да дозволи руским и белоруским такмичарима наступ на овогодишњем Аустралијан опену, како је и раније било најављено.

Аустралија није желела да крене стопама Велике Британије која је на прошлогодишњем Вимблдону забранила наступ такмичарима из Русије и Белорусије, политички мотивисаном одлуком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Играчи из Русије и Белорусије ће моћи да учествују на међународном тениском турниру на Аустралијан опену, као индивидуални такмичари – наведено је у саопштењу.

Раније је најављено да се на листи учесника Аустралијан опена налазе Данил Медведев, Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Роман Сафијулин, Дарија Касаткина, Вероника Кудерметова, Катарина Александрова, Људмила Самсонова, Анастасија Пављученкова, Анастасија Потапова, Ана Калинска, Евгенија Родина, Ана Блинкова, Камила Рахимова и Варвара Грачова.

Аустралијан опен ове године почиње 16. јануара и трајаће до 29, а актуелни шампион је Рафаел Надал који је у претходном финалу савладао руског тенисера Данила Медведева.

 

Извор: Новости.рс