Свет

ОВО ЈЕ КАТАСТРОФА! Губици су велики, РУСИ УСКОРО СТИЖУ НА НАЈВАЖНИЈУ ТАЧКУ!?

Оружане снаге Украјине изгубиле су 200 људи током неуспешног покушаја контранапада на Соледар. Политиколог Ернест Макаренко објаснио је да ли је пораз украјинске стране у Соледару био катастрофа.

„Мислим да је ово једна од прекретница и катастрофа за Кијев која заиста долази. Није случајно што на Западу, видећи ову катастрофу украјинског нацистичког режима, не објављују апсолутно ништа о догађајима у Соледару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За њих се скоро све што се тамо дешава брише из вести и ни на који начин се не покрива. Јасно је да су украјинске трупе ту потпуно поражене и да се повлаче. Ово је веома добро утврђено подручје и нико од њих није очекивао да ће Русија тамо моћи да покрене офанзиву, поготово тако брзо. Стога ће даље бити лакше због пада морала нациста и колосалних губитака.

Такође, понављам, подручје је било јако утврђено, постоје рудници соли у којима је била сакривена муниција. Било је веома корисно освојити то место. Губитак Соледара је катастрофа за украјинску страну.

Не знам планове наше команде, али мислим да ће сада прећи офанзиву на суседна насеља. Ово је веома озбиљна прекретница у СВО која може указивати на скори пад нацистичког режима у Украјини. Тешко је замислити како ће се то десити, јер што више руска војска напредује, Запад бесомучно пружа војну помоћ.

Запад чини све да што више заустави напредовање руске војске и спречи Русију да тако брзо победи у овој конфронтацији. Надамо се да, ипак, имамо и нека занимљива решења која нам омогућавају да неутралишемо ову европску и америчку помоћ, победимо вођство нацистичког режима и завршимо победу у врло блиској будућности у специјалној војној операцији.

 

 

Извор: Wебтрибуне