Русија

ПУТИН СПРЕМА НЕШТО ВЕЛИКО: У одређеном тренутку активираће ПОЛА МИЛИОНА ВОЈНИКА!

Руски председник планира нову мобилизацију.

Руски председник Владимир Путин спрема нову велику мобилизацију са циљем да регрутује чак 500.000 нових војника, преносе руски медији. У првој „делимичној мобилизацији“ током јесени прошле године регрутовано је 300.000 војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, до сада је „само“ половина мобилисаних руских војника послата на ратиште. Други део је остао на обуци, као стратешка резерва која ц́е бити активирана у кључном тренутку. Многи су предвиђали да ће доћи до „паузе“ у сукобу због зиме, међутим ово се није десило. Напротив, садашње борбе, како наводе руски медији, могле би да буду увод у нову велику офанзиву.

Званичник украјинске војно-обавештајне службе Андриј Черњак, за амерички Политико, исто је навео да ће 500.000 руских војника бити мобилисано. Он тврди да ће мобилизација почети већ током овог месеца. Путин је у децембру демантовао ове наводе тврдец́и да је бесмислено да се говори о новој мобилизацији јер је само половина вец́ мобилисаних послата у Украјину.

Руски бивши обавештајац и командант сепаратиста Игор Гиркин такође сматра да прва мобилизација није била довољна и предвиђа други круг мобилизације за фебруар.

 

Извор: Srbija Danas