Свет

СПРЕМА СЕ УДАР НА ТУРКЕ? Анкара издала ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ грађанима

Турска је упозорила своје грађане на „могуће исламофобне, ксенофобне и расистичке нападе“ у САД и Европи, након што су њени западни савезници упозорили своје грађане у Турској на могуће терористичке нападе

У два одвојена савета за путовања, турско министарство спољних послова препоручило је својим држављанима у САД и европским земљама да се „понашају смирено, суочени с могућим ксенофобним и расистичким узнемиравањем и нападима“ и да се „држе подаље од подручја где би се демонстрације могле интензивирати“, преносе турски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико амбасада у Анкари, укључујући амбасаде Сједињених Америчких Држава, Немачке, Француске и Италије, објавила су безбедоносна упозорења за своје грађане у Турској, у којима су упозорила на „могуће осветничке нападе терориста на светилишта“.

То је уследило након недавних инцидената паљења Курана у Европи. Шведско министарство спољних послова такође је у суботу саветовало својим грађанима у Турској да избегавају гужве и протесте.

Екстремно десни, антиимигрантски политичар спалио је Куран прошле седмице у близини турске амбасаде у Стокхолму током протеста, појачавши напетости између Турске и Шведске. Слична дела спаљивања Курана у Холандији и Данској такође су изазвала снажну осуду Анкаре.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке