Свет

УКРАЈИНА КРЕНУЛА У КОНТРАНАПАД! Руси их разорили, погинуло чак 200 војника

Оружане снаге Украјине изгубиле су 200 људи покушавајући да изврше контранапад на Соледар, јавио је РТ, позивајући се на радио пресретање.

Према писању канала, непријатељ је покушао да пробије обруч снагама 46. и 77. бригаде, али није успео.

„Неуспешан напад лаким возилима на опкољени Соледар коштао је јединице Оружаних снага Украјине око 200 погинулих. Да би се потценили губици у Соледару, Кијев је мртве прогласио несталима“, наводи се у извештају.

Према радио-пресретању, украјинске јединице су напредовале до Соледара на француским оклопним транспортерима ВАБ и британским противминским оклопним транспортерима Wолфхоунд.

Открила их је и уништила дежурна јединица јуришника Су-25 док их је са земље усмеравала извиђачка група руске војске.

Претходне ноћи шеф Вагнер групе Јевгениј Пригожин рекао је да су руске јединице преузеле контролу над целом територијом Соледара. У центру града се формирао казан у коме се воде борбе. Оснивач ПМЦ „Вагнер” је такође истакао да не може бити речи ни о каквом хуманитарном коридору.

Према његовим речима, Оружане снаге Украјине изгубиле су у Соледару 500 убијених људи, који нису хтели да се предају. Рекао је и да су цивили одведени из града.

Министарство одбране је, у међувремену, саопштило да су ваздушно- десантне јединице блокирале Соледар са северног и јужног дела, а јуришни одреди воде борбу у самом граду.

Соледар је од стратешког значаја за Кијев, пошто се град налази у центру одбрамбене линије Артемовск – Северск.

Овде је украјинска војска подигла моћна одбрамбена утврђења. Ослобађање Соледара би пресекло директан пут снабдевања између Артемовска и Северска, као и Артемовск са севера.

Од 24. фебруара у Украјини се одвија специјална војна операција. Његов крајњи циљ Владимир Путин је назвао ослобађањем Донбаса и стварањем услова који гарантују безбедност Русије.

 

 

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031