Русија

Амери открили: „Русија добила поклон о којем није могла ни да сања“

Пензионисани обавештајни официр америчког маринског корпуса сматра да су западње земље својим изјавама дале поклон Русији

„Москва није тражила развод, већ су га дале саме САД. Био је то поклон о којем Русија није могла ни да сања“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовом мишљењу, након распада Совјетског Савеза дошло је време када су државе и њихови савезници показали своје расположење према Москви, иако су је у стварности сматрали пораженим непријатељем.

„Волели смо да се осећамо као власници када смо дошли у Русију и гледали на Русе као на пораженог непријатеља. Онда смо им рекли да треба да верују капитализму и онда ће све бити у реду“, објаснио је Ритер.

Међутим, Вашингтон је својим агресивним деловањем и притисцима на Москву потврдио исправност изабраног курса Кремља. Свима је постало јасно да Русија не треба да чека и да се нада да ће Запад променити став и почети да гради нормалан дијалог са њом, закључио је официр.

Министар спољних послова Сергеј Лавров је почетком фебруара рекао да је председник Владимир Путин детаљно објаснио циљеве, разлоге и неизбежност специјалне војне операције у Украјини. Штавише, он то није урадио изненада, већ после много година објашњавања Западу да то подрива принципе безбедности у Европи .

Москва је више пута примећивала да су Сједињене Државе, игноришући важне одредбе међународног права, поставиле свој циљ на конфронтацију и ширење укључивањем нових држава у Северноатлантску алијансу и дестабилизацијом граница.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Риа.ру

 

Ознаке